Nieuw seizoen, nieuwe website :)

 1. Ontvangst /
 2. Toezeggingen
PROTECTION
DE L'ENVIRONNEMENT

Nos engagements

Au Club Farret nous nous engageons dans la protection de l’environnement et la réduction de notre impact environnemental. Préserver nos espaces naturels doit être le combat de tous les campings à Vias Plage.

Nous avons la chance de profiter de l’un des plus beaux endroits du monde : la mer Méditerranée et ses plages de sable fin.

Dagelijks

Omdat daden luider spreken dan woorden, heeft uw camping in Vias Plage zichzelf missies en uitdagingen gesteld om bij te dragen aan een betere wereld.

1. Beheersing van het waterverbruik

 • Sanitaire voorzieningen uitgerust met waterbespaarders (beluchters die luchtbellen in het water injecteren, waardoor het debiet met 30% tot 50% wordt verminderd zonder dat de druk afneemt)

 • Timersysteem voor wastafels, gootstenen en douches in sanitair

 • Keuze uit regionale soorten en bomen aangepast aan het mediterrane klimaat om de watergift en de overconsumptie van water te beperken, omdat het hier schaars kan zijn, vooral in de zomer.

 • Druppel water geven

 • Installatie van een systeem voor het recyclen van water afkomstig van het wassen van zwembadfilters die worden gebruikt voor de irrigatie van groene ruimten

 • Wij sporen waterlekken op en onderhouden de leidingen

 • Geleidelijk vervangen we gazons door kunstgras

2. Elektriciteitsbeheer om het verbruik te verminderen

 • LED-verlichting met laag verbruik

 • Verlaging van de wastemperatuur

 • Systematisch ontdooien van huurvriezers tussen elke klant

 • Airconditioners die werken als de deuren gesloten zijn

3. Afvalbeheer

 • Implementatie selectieve sortering: recyclagecentrum met containers voor recycleerbaar afval en glaszuil

 • Herstel van batterijen en lampen

4. Verantwoord inkopen

 • Wij geven de voorkeur aan onze commerciële uitwisselingen met lokale leveranciers om de CO2-impact te verminderen. Bij Club Farret zijn de meeste van onze partnerbedrijven afkomstig uit Vias en Hérault.

 • In onze bars geen wegwerp plastic glazen en rietjes meer. We hebben ervoor gekozen om elk jaar verzamelglazen te gebruiken.

5. Bevorder groen transport

 • Installatie van laadstations voor elektrische voertuigen

 • Reizen binnen de camping heeft een lage impact. In de eerste plaats omdat werknemers uit nabijgelegen steden komen en seizoensarbeiders vaak op het terrein gehuisvest zijn en omdat de meeste verplaatsingen binnen de camping te voet, in elektrische voertuigen of met de fiets worden afgelegd.

6. Vermindering van de distributie van papieren documenten

 • Al 2 jaar lang beperken we de verspreiding van flyers en animatieplanning richting een “0 papierverspilling” doelstelling! Met de mobiele applicatie kunt u alle campingactiviteiten vinden en toegang krijgen tot toeristische informatie over de regio Occitanie!

 • In onze bars en restaurants geven wij de voorkeur aan het gebruik van QR-codes in plaats van papieren kaarten.

Daar stoppen we niet!

Strandschoonmaakactiviteiten met de Mini Club

Het opleiden van de kleintjes is essentieel voor het behoud van ons milieu. Op camping Farret in Vias Plage voeren we samen met de kinderen van de Mini Club verschillende strandschoonmaakacties uit. Onder toezicht en supervisie van onze instructeurs nemen de kinderen deel aan het schoonmaken van de stranden en leren ze eenvoudige handelingen om ons milieu te beschermen.

De levensduur van afval, bewustzijn van selectief sorteren... is allemaal essentiële informatie die door betrokken facilitators aan uw kinderen wordt doorgegeven.

Groene energie: ingebruikname van ons eerste zelfvoorzienende huisje

Het benutten van hernieuwbare energie is een van onze belangrijkste doelstellingen.

In 2023 werd ons allereerste huisje voorzien van een fotovoltaïsch dak in gebruik genomen. We hopen dat dit huisje zelfvoorzienend zal zijn en breiden deze actie de komende jaren uit naar onze gehele verhuurportefeuille.

Dit unieke project ligt ons bijzonder nauw aan het hart. Het gebruik van de energie van onze prachtige zon om onze impact op het milieu te beperken, is het bewijs dat we onze gewoonten kunnen aanpassen om uw vakantieplek in Vias Plage veilig te stellen

Renovatie van de verhuurvoorraad

We hebben er ook voor gekozen om onze stacaravans van goede kwaliteit te renoveren in plaats van te vervangen.

In 2023 zijn onze California cottages en vakantiehuizen met 3 slaapkamers volledig gerenoveerd. Totale make-over van het exterieur, complete renovatie van het interieur.

In plaats van te veranderen, renoveren wij met gekwalificeerde vakmensen.

Trots op de eerste successen, gaat de renovatie van onze vakantiewoningen in 2024 verder, met een van onze mooiste gebieden: Marina.

Promoot de lokale economie en steun lokale kunstenaars

Het ondersteunen en helpen ontwikkelen van de lokale economie is altijd essentieel geweest voor de familie Giner.

Voor het goed functioneren van het lokale economische weefsel is samenwerking met bedrijven in Vias en omgeving vanzelfsprekend.

Naast deze wens zetten wij ons ook in voor het beschermen van beroepen die voortkomen uit de Franse kunst en ambachten. Echt Frans erfgoed verbergt achter het decor van Club Farret een schilder en beeldhouwer.

Een noodzakelijke en essentiële missie om de aandacht voor detail die ons kenmerkt te garanderen.

THEMAWIJKEN
in Farret

Kom en ontdek onze themawijken

Kies nu uw huuraccommodatie in een van onze themawijken: Santa Fé, Californië, het Caribisch gebied... Wij verzorgen de inrichting van onze groene ruimtes en onze stacaravans tot in het kleinste detail. In harmonie met de natuur en perfect geïntegreerd in de omgeving en locatie van de camping, zijn onze huisjes een uitnodiging om te reizen en een verandering van omgeving.

Pak uw koffers voor een onvergetelijke familievakantie!

Bekijk de plattegrond van de camping

Reserveer uw campingaccommodatie in Vias-Plage. Camping Farret ligt direkt aan zee en op enkele kilometers afstand van Cap d’Agde en Sète. Breng uw vakantie met uw familie door in Zuid-Frankrijk, in de Hérault, vlakbij het Canal du Midi. U heeft alle voordelen van een viifsterren camping : direkte toegang tot het strand, verwarmd zwembad, zwembad met glijbanen, activiteiten en animatie…. Gelegen aan de Middelandse zee biedt onze club meerdere activiteiten : paddle, waterfietsen, jet ski, boot, gesleepte boei. U kunt heerlijk profiteren van het strand, zonnebaden of zwemmen. Ontdek ons compleet gamma van cottages van 2 tot 6 personen. Huur onze volledig uitgeruste stacaravans in een super kader voor enkele dagen of voor een langer verblijf. Club Farret is de enige camping in Vias die kampeerplaatsen heeft met zeezicht. U kunt iedere dag van de week aankomen.

© 2023 Club Farret, alle rechten voorbehouden.

Site door TROA