Nieuw seizoen, nieuwe website :)

  1. Ontvangst /
  2. Nieuws /
  3. Camping Club Farret: een familieverhaal
Faeretgeest
24/02/2023

Camping Club Farret: een familieverhaal

Sinds 1956 is Le Farret in Vias Plage de vakantieplek voor veel vaste gezinnen.

Onder deze trouwe klanten bevinden zich Françoise en Christian Martinez, door het campingpersoneel liefkozend Tonton en Tata genoemd.

Laten we teruggaan in de tijd: de familie Martinez vertelt ons hun verhaal bij Club Farret

Christian Martinez was 3 jaar oud toen hij voor het eerst op camping “Farinette plage” kwam. Het was in 1960.

Sindsdien komt hij elke zomer. Zijn ouders, Georgette en Louis Martinez uit Pézenas, vestigden zich voor 2 maanden in een kleine vissershut. Met hen nam hij deel aan de groei van het kamperen. Helemaal in het begin was er geen zwembad en elke zaterdagavond was er een dansfeest.

1974: Françoise de dochter, Charlette de moeder en Jeannot de vader verhuizen voor het eerst naar de camping.

1976: wanneer Christian Françoise ontmoet in Farret. Ze was 16 en het was een vakantieflirt totdat ze in 1980 trouwden.

Al ruim 40 jaar dezelfde camping

Sinds 1977 hebben ze hetzelfde locatienummer 350.

Ze markeerden hun territorium door een boom te planten die in de loop der jaren met hen meegroeide. Ze hebben daar zelfs het bord ‘passage Louis Martinez’ opgehangen. Het is als een liefdesverhaal tussen een bevoorrechte plek en families. Ze hebben op de camping een echt gezin in hart en nieren gecreëerd, al 4 generaties lang met de eigenaren van Club Farret, maar ook met andere vakantiegangers van alle nationaliteiten.

Kamperen brengt mensen samen; de kinderen komen samen om te spelen, de ouders leren elkaar kennen, nodigen elkaar uit en drinken iets. Hallo komt de hele dag. De locatie is geschikt voor vergaderingen omdat deze ideaal gelegen is dichtbij de toiletten en op weg naar het strand. Voor niets ter wereld zijn ze van plan de zomer elders door te brengen.

Oom en Tata: een bijzondere relatie met Team Farret

Françoise en Christian onderhouden een bijzondere band met elk personeelslid. Ze zijn voor iedereen onze “oom en tante” en herinneren zich Tito (Christophe, onze technisch manager) toen hij 4 jaar oud was en met zijn gezin op vakantie was op de camping, die in hun caravan tv kwam kijken.

In een vriendelijke sfeer staan ​​Tata en Tonton altijd klaar om hun tafel te delen. Ze worden graag omringd door mensen voor een aperitief. Dit is de waarde van kamperen. Soms bieden ze plaats aan maximaal 40 personen. “Het is de derde bar op de camping”, aldus Philippe Giner, de eigenaar. Een café, een Ricard? ze bieden je op elk moment een drankje aan. Het is het huis van geluk!

Delen, gezelligheid en menselijke ontdekking: veel meer dan vakantiegangers werden we allemaal verliefd op dit stel.

 
Een gezellige en eenvoudige kampeervakantie

De basis van hun vakantie is jeu de boules voor hem en het strand voor haar. En 's avonds missen ze geen enkel entertainment. Sinds Dany Giner haar uitdaagde om deel te nemen aan een show, is Françoise het officiële ‘lamme meisje’ geworden. Je hebt hem zeker al horen zingen tijdens het mimen:

“Als het lamme meisje naar de markt gaat, gaat ze daar nooit heen zonder haar mand……Ah! we zullen niet langer zien, zullen niet langer zien Een lamme meid met zo'n mooie kont...Op de melodie van de tralalala lala...'

In 2022 is Christian 65 jaar oud en Françoise een jonge gepensioneerde van 61. De spraakzame Jeannot, 86 jaar oud, en de altijd discrete Charlette, 85 jaar oud, zijn in topvorm en bevestigen het adagium “1 jaar in Farinette , 10 jaar perfecte gezondheid”

Françoise en Christian vatten ons interview samen met deze woorden: “De familie Giner: het is onze familie in hart en nieren. Zowel in de goede als in de meest pijnlijke tijden zijn ze er altijd.”

Nieuws
en meer

Lifestyle, nieuws, favorieten...

En nog veel meer over uw camping in Vias Plage en onze regio Occitanie / Middellandse Zee.

Faeretgeest
09/02/2023

Ligstoelen: de oorlog is verklaard!

Het is het meest taboe-fenomeen van de feestdagen. Elke zomer worden campingzwembaden aangevallen door krakers van ligstoelen.

Meer lezen
Faeretgeest
05/02/2023

Le Club Farret: Top 15 van de beste campings in Frankrijk

Sinds 1956 verwelkomt Club Farret vakantiegangers van alle nationaliteiten aan de oevers van de Middellandse Zee. Oorspronkelijk is Farret...

Meer lezen
Faeretgeest
01/05/2019

Gezocht: ambassadeur Farret

Omdat vakantie iets is dat je moet beleven, ben jij onze beste ambassadeur! Sinds 1 jaar deel je met ons je mooiste momenten bij...

Meer lezen
Lees het tijdschrift

Reserveer uw campingaccommodatie in Vias-Plage. Camping Farret ligt direkt aan zee en op enkele kilometers afstand van Cap d’Agde en Sète. Breng uw vakantie met uw familie door in Zuid-Frankrijk, in de Hérault, vlakbij het Canal du Midi. U heeft alle voordelen van een viifsterren camping : direkte toegang tot het strand, verwarmd zwembad, zwembad met glijbanen, activiteiten en animatie…. Gelegen aan de Middelandse zee biedt onze club meerdere activiteiten : paddle, waterfietsen, jet ski, boot, gesleepte boei. U kunt heerlijk profiteren van het strand, zonnebaden of zwemmen. Ontdek ons compleet gamma van cottages van 2 tot 6 personen. Huur onze volledig uitgeruste stacaravans in een super kader voor enkele dagen of voor een langer verblijf. Club Farret is de enige camping in Vias die kampeerplaatsen heeft met zeezicht. U kunt iedere dag van de week aankomen.

© 2023 Club Farret, alle rechten voorbehouden.

Site door TROA