Nieuw seizoen, nieuwe website :)

  1. Ontvangst /
  2. Nieuws /
  3. Ligstoelen: de oorlog is verklaard!
Faeretgeest
09/02/2023

Ligstoelen: de oorlog is verklaard!

Dit is het meest taboe fenomeen van de vakantie. Elk zomer worden de zwembaden van campings bestormd door ligstoelrovers. Niemand ontsnapt eraan, zelfs niet de 5-sterrenhotels!

Het bewijs hiervan zijn de vele video's die op het internet verschijnen. Ze zijn zowel grappig als wanhopig, waarin toeristen soms al bij zonsopgang racen om een ligstoel te reserveren... Ze leggen hun handdoek neer zodat de plaats voor hen wordt gereserveerd wanneer ze besluiten te gaan zonnebaden.

De schuldige is altijd de ander

Een gebrek aan zekerheid irriteert de meesten van u. Steeds meer mensen melden deze situatie op sociale media en in tevredenheidsonderzoeken... wat leidt tot talloze discussies.

De schuldige is altijd de ander... Toch geeft een enquête van de Britse touroperator Sunshine aan dat 71% van de ondervraagden toegeeft dat ze wilde privatisering van ligstoelen beoefenen, terwijl ze degenen bekritiseren die dat doen. Een ontmoedigende bevinding die vragen oproept over ons eigen gedrag.

Er is geen wondermiddel

Welke oplossingen zijn er om een einde te maken aan dit misbruik van gedrag? Wat is de rol van de camping in dergelijke praktijken?

Volgens sommige van onze klanten zouden badmeesters de ligstoelen moeten controleren en degene die niet bezet zijn moeten vrijgeven. Voor Philippe Giner, de directeur, bestaat er geen wondermiddel: "We hebben al geprobeerd dit beleid te implementeren. Het probleem is dat wanneer de badmeesters jagen op handdoeken, ze niet naar het zwembad kunnen kijken. Onze prioriteit is de veiligheid van onze klanten."

Andere bedrijven in de sector hebben daarentegen veel radicalere oplossingen geïmplementeerd. Aqualand, het bekende waterpark, heeft ervoor gekozen om geld te vragen voor de reservering van ligstoelen, en ze zijn niet de enigen. Veel campings bieden nu huurpakketten aan. Een nieuw systeem van verbonden ligstoelen maakt zelfs betaling voor de reservering van een ligstoel mogelijk met een elektronische armband. Andere vestigingen overwegen zelfs om ligstoelen volledig te verwijderen. Bij Farret willen we niet zo ver gaan.

Er is momenteel geen 100% bevredigend antwoord! Maar volgens psycholoog Samuel Comblez zouden dit soort gedragingen met de tijd moeten afnemen. Met verantwoord toerisme worden gedragingen respectvoller jegens de lokale bevolking.

"Reserveer je ligstoel niet als je er niet bent!"

We moeten allemaal opnieuw leren samenleven: dat is kamperen! Gezelligheid en delen moeten centraal staan tijdens de vakantie.

Een succesvolle vakantie betekent niet noodzakelijkerwijs zonder enige beperkingen, en respect mag nooit met vakantie gaan.

Nieuws
en meer

Lifestyle, nieuws, favorieten...

En nog veel meer over uw camping in Vias Plage en onze regio Occitanie / Middellandse Zee.

Faeretgeest
24/02/2023

Camping Club Farret: een familieverhaal

Sinds 1956 is Le Farret in Vias Plage de vakantiebestemming voor veel vaste gezinnen, waaronder trouwe klanten...

Meer lezen
Faeretgeest
05/02/2023

Le Club Farret: Top 15 van de beste campings in Frankrijk

Sinds 1956 verwelkomt Club Farret vakantiegangers van alle nationaliteiten aan de oevers van de Middellandse Zee. Oorspronkelijk is Farret...

Meer lezen
Faeretgeest
01/05/2019

Gezocht: ambassadeur Farret

Omdat vakantie iets is dat je moet beleven, ben jij onze beste ambassadeur! Sinds 1 jaar deel je met ons je mooiste momenten bij...

Meer lezen
Lees het tijdschrift

Reserveer uw campingaccommodatie in Vias-Plage. Camping Farret ligt direkt aan zee en op enkele kilometers afstand van Cap d’Agde en Sète. Breng uw vakantie met uw familie door in Zuid-Frankrijk, in de Hérault, vlakbij het Canal du Midi. U heeft alle voordelen van een viifsterren camping : direkte toegang tot het strand, verwarmd zwembad, zwembad met glijbanen, activiteiten en animatie…. Gelegen aan de Middelandse zee biedt onze club meerdere activiteiten : paddle, waterfietsen, jet ski, boot, gesleepte boei. U kunt heerlijk profiteren van het strand, zonnebaden of zwemmen. Ontdek ons compleet gamma van cottages van 2 tot 6 personen. Huur onze volledig uitgeruste stacaravans in een super kader voor enkele dagen of voor een langer verblijf. Club Farret is de enige camping in Vias die kampeerplaatsen heeft met zeezicht. U kunt iedere dag van de week aankomen.

© 2023 Club Farret, alle rechten voorbehouden.

Site door TROA