Nieuw seizoen, nieuwe website :)

  1. Ontvangst /
  2. Nieuws /
  3. Wat betekent een 5-sterrencamping?
Faeretgeest
16/10/2018

Wat betekent een 5-sterrencamping?

5-sterrencamping of 3-sterrencamping? Het is moeilijk om te kiezen als je niet weet welke camping het beste bij je verwachtingen past. De officiële classificatie van campings van 1 tot 5 sterren is er om je te helpen.

Steeds meer Fransen kiezen voor kamperen tijdens hun familievakantie. De outdoor hotelsector blijft groeien om te voldoen aan een steeds grotere vraag. Sinds 2012 maakt een nieuwe officiële classificatie (van 1 tot 5 sterren) het voor reizigers mogelijk om te midden van een steeds groter aanbod te boeken en vakantie te vieren met gemoedsrust. Maar het is moeilijk om je positie te bepalen als je niet weet wat de sterrenclassificatie van een camping betekent. De redactie van Club Farret helpt je om eindelijk te begrijpen wat er achter de sterren van een camping schuilgaat!

Kwaliteitsplaatsen

Het is belangrijk op te merken dat de outdoor hotelsector niet te vergelijken is met de reguliere hotelsector. Het is onmogelijk om een camping te vergelijken met een hotel, omdat beide een andere visie op vakanties bieden.

Bovendien is de officiële classificatie van campings met name gericht op kampeerders. Voor hen zijn de sterren cruciaal bij het kiezen van een camping. Ze zijn een garantie voor de kwaliteit van de staanplaatsen (comfortabele grootte, water en elektriciteit). In Vias Plage, Hérault, bieden wij staanplaatsen met uitzicht op zee en directe toegang tot het strand.

Let op! De sterrenclassificatie van een camping is uitsluitend bedoeld om de kwaliteit van de staanplaatsen te beoordelen. De verhuuraccommodaties vallen niet onder de criteria om de kwaliteit van de accommodaties te beoordelen.

Hotelketens in de outdoor hotelsector bieden doorgaans hun eigen classificaties om je te helpen de kwaliteit van een accommodatie te beoordelen. Als Yelloh! Village-camping voldoen onze accommodaties aan strenge en uitgebreide normen.

Kwaliteitsstandaarden van Yelloh! Village-campings: de garantie van uitzonderlijke accommodatie

Bij Yelloh! Village worden accommodaties beoordeeld op basis van 2 tot 4 bloemen, afhankelijk van hun voorzieningen en comfort. De meest hoogwaardige accommodaties worden beschouwd als premium accommodaties. Deze classificatie geldt voor alle campings van de groep om onze klanten een gestructureerd, duidelijk en georganiseerd aanbod te bieden.

Wat zijn de criteria voor een 5-sterrencamping?

Club Farret is een 5-sterrencamping in Vias Plage. Onze sterren zijn toegekend door Atout France (een onafhankelijke controleorganisatie). Elk jaar controleert een inspecteur of de camping voldoet aan alle classificatiecriteria. 5 sterren moeten worden verdiend!

Hier is de lijst van kenmerken waaraan een 5-sterrencamping moet voldoen:

Uitzonderlijke voorzieningen en adembenemende zwembaden

Een 5-sterrencamping heeft vooral uitzonderlijke voorzieningen. Er wordt veel zorg besteed aan het onderhoud van de camping en het groen. Gemeenschappelijke ruimtes zoals sanitaire voorzieningen zijn comfortabel en eersteklas.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, vallen zwembaden niet onder de classificatiecriteria. Elke eigenaar van een camping kiest ervoor om te investeren in meer of minder hoogwaardige faciliteiten om reizigers tevreden te stellen. Bij Club Farret bieden we 3 zwembaden. Het Pirates-zwembad is een ruimte voor het hele gezin, naast de Pirates-bar. Het Tao-aquapark met zijn tot in de puntjes uitgewerkte 'Thais tempel'-decor is ideaal om te ontspannen in de zon. Tot slot is er het Aquadôme, een nieuw overdekt zwembad met glijbanen om plezier te hebben en van het waterplezier te genieten, zelfs bij slecht weer.

NB: spa, fitnessruimte en sportvelden zijn ook beschikbaar.

Veel services ter plaatse

Het aanbod van diensten ter plaatse is uitgebreid en beschikbaar van de opening tot de sluiting van de camping. Ter plaatse kun je een cocktail drinken in een van onze 3 bars, genieten van een maaltijd in onze restaurants, boodschappen doen in de supermarkt, croissants en vers brood kopen...

Reserveer je verblijf op de camping direct online

Een eersteklas camping moet klanten ook in staat stellen hun verblijf 24/7 online te reserveren. Een 5-sterrencamping heeft altijd een goed presterende website.

Persoonlijke service

Ten slotte moet de ontvangst in minstens drie vreemde talen worden aangeboden, waaronder Engels. Onze receptiemedewerkers zijn allemaal drietalig of vi

Nieuws
en meer

Lifestyle, nieuws, favorieten...

En nog veel meer over uw camping in Vias Plage en onze regio Occitanie / Middellandse Zee.

Faeretgeest
24/02/2023

Camping Club Farret: een familieverhaal

Sinds 1956 is Le Farret in Vias Plage de vakantiebestemming voor veel vaste gezinnen, waaronder trouwe klanten...

Meer lezen
Faeretgeest
09/02/2023

Ligstoelen: de oorlog is verklaard!

Het is het meest taboe-fenomeen van de feestdagen. Elke zomer worden campingzwembaden aangevallen door krakers van ligstoelen.

Meer lezen
Faeretgeest
05/02/2023

Le Club Farret: Top 15 van de beste campings in Frankrijk

Sinds 1956 verwelkomt Club Farret vakantiegangers van alle nationaliteiten aan de oevers van de Middellandse Zee. Oorspronkelijk is Farret...

Meer lezen
Lees het tijdschrift

Reserveer uw campingaccommodatie in Vias-Plage. Camping Farret ligt direkt aan zee en op enkele kilometers afstand van Cap d’Agde en Sète. Breng uw vakantie met uw familie door in Zuid-Frankrijk, in de Hérault, vlakbij het Canal du Midi. U heeft alle voordelen van een viifsterren camping : direkte toegang tot het strand, verwarmd zwembad, zwembad met glijbanen, activiteiten en animatie…. Gelegen aan de Middelandse zee biedt onze club meerdere activiteiten : paddle, waterfietsen, jet ski, boot, gesleepte boei. U kunt heerlijk profiteren van het strand, zonnebaden of zwemmen. Ontdek ons compleet gamma van cottages van 2 tot 6 personen. Huur onze volledig uitgeruste stacaravans in een super kader voor enkele dagen of voor een langer verblijf. Club Farret is de enige camping in Vias die kampeerplaatsen heeft met zeezicht. U kunt iedere dag van de week aankomen.

© 2023 Club Farret, alle rechten voorbehouden.

Site door TROA