Nieuw seizoen, nieuwe website :)

 1. Ontvangst /
 2. Nieuws /
 3. Strandschoonmaak in Vias... zet u in voor het milieu met camping Farret!
Faeretgeest
13/09/2018

Strandschoonmaak in Vias... zet u in voor het milieu met camping Farret!

Op 15 september vindt de World CleanUp Day plaats, een wereldwijde milieubeweging die tot doel heeft meer dan 150 landen te verenigen met één doel: het schoonmaken van de planeet in één dag.

Deze wereldwijde actie is het resultaat van een constatering: we worden overspoeld door afval en de ecologische schuld groeit explosief. Elk jaar produceert de wereldbevolking 4 miljard ton afval, het equivalent van 400.000 Eiffeltorens. Het project is ambitieus en zeker onmogelijk, maar zoals u begrijpt, is het belangrijkste doel om de wereldbevolking bewust te maken van een steeds verslechterende situatie. Zwerfafval overweldigt ons en is een wereldwijd probleem dat wereldwijd bewustwording vereist: wat voor wereld willen we achterlaten voor onze kinderen?

Enkele cijfers over plasticvervuiling:

 • In 2010 werd 10 miljoen ton plastic in de natuur gegooid en belandde in de zee.

 • De zevende continent (een conglomeraat van afval in de Stille Oceaan) is nu 7 keer groter dan Frankrijk.

 • Elk jaar wordt er 8 miljoen ton plastic in de zeeën en oceanen gedumpt.

 • 1,5 miljoen dieren worden jaarlijks slachtoffer van plastic afval.

 • 1 sigarettenpeuk vervuilt 500 liter water.

 • In 2050 zal er meer plastic afval in de zee zijn dan vissen.

 • In Frankrijk worden elk jaar 1,5 miljard rietjes en 300 bekers per minuut in de natuur gegooid.

Een vervuiling van de zee tot in onze borden

Deze schokkende cijfers zijn slechts het topje van de ijsberg. Het is voldoende om het traject van een plastic zak die in de natuur wordt gegooid te volgen om bewust te worden van de ecologische en gezondheidskwesties. Deze zak zal door de wind of de waterstromen naar de zee worden getransporteerd. Tijdens zijn zeereis zal het uiteenvallen tot ophoping van verontreinigende stoffen (PCB's, pesticiden...) die vervolgens door vissen worden ingenomen. Uiteindelijk komen deze plastics en verontreinigende stoffen rechtstreeks in onze voeding terecht. We moeten snel handelen!

Ik ben met vakantie in de Hérault en wil deelnemen aan de World CleanUp Day, hoe kan ik dat doen?

Als een lokaal bedrijf vinden we het belangrijk om ons in te zetten voor de natuur met de deelname van onze teams, onze klanten en de inwoners van Languedoc-Roussillon. Onze camping aan zee heeft het geluk te profiteren van een uitzonderlijke locatie: directe toegang tot een strand met fijn zand en blauw water van de Middellandse Zee. Er ontwikkelt zich een unieke fauna en flora: dolfijnen, schildpadden, roggen, zeebrasems, baarzen, zeekatten, sepia's, zeevogels, schelpdieren en nog veel meer.

Deze uitzonderlijke omgeving moet worden behouden en het gedrag van iedereen moet passen in een duurzame en burgerlijke benadering.

Daarom organiseren we op zaterdag 15 september 2018, met de logistieke steun van de stad Vias, een strandopruimactie.

Dagprogramma

Iedereen die wil deelnemen is welkom. We bieden u een schoonmaak van het strand van de camping en de Impasse des Rosses, van 9.00 uur tot 11.00 uur, met de hulp van gemeentelijke medewerkers van de gemeente Vias. We zullen onze actie afsluiten met een gezellig samenzijn in de Bar des Pirates in de Club Farret.

Ontmoet ons om 9.00 uur bij de receptie (denk eraan geschikte kleding en schoenen te dragen).

Afval neemt geen vakantie: ecotoerisme

Het is tijd om een einde te maken aan gedrag dat schadelijk is voor ons milieu en na te denken over de impact van vervuiling door massatoerisme.

Wat is ecotoerisme?

Ecotoerisme is toerisme dat respectvol is voor het milieu. Het ontdekken van de lokale cultuur, de natuur en de biodiversiteit zijn de sleutelwoorden van deze vakanties die de planeet respecteren.

Club Farret zet zich dagelijks in

 • Het aannemen van een ecologische en duurzame benadering is een voortdurende strijd. Op de camping hebben we ervoor gekozen om onze gewoonten te veranderen om ons leefgebied te beschermen:

 • Onze teams maken gebruik van alternatieve vervoersmiddelen en verplaatsen zich uitsluitend met elektrische wagentjes of fietsen.

 • We beperken het gebruik van papier. We hebben ervoor gekozen om afdrukken te beperken en gerecycled papier te gebruiken. We sturen onze correspondentie per e-mail en bieden al onze communicatiemateriaal ter download aan.

Ik ben op vakantie op de camping, hoe kan ik een milieubewuste houding aannemen?

 • Tijdens uw verblijf op de camping, vergeet uw goede gewoonten niet:

 • Scheid uw afval in een van onze 2 afvalinzamelpunten (bij de hoofdingang van camping Farret of in de Beach Farret-wijk).

 • Schakel bij het verlaten van uw vakantiewoning de verlichting, televisie, airconditioning uit en beperk uw energieverbruik.

 • Respecteer de netheid van de camping. Gooi geen afval in de natuur, er zijn vuilnisbakken op het hele terrein. Laat uw honden hun behoefte doen op de daarvoor bestemde plaatsen.

Vakanties zijn bedoeld om onvergetelijke herinneringen te creëren met uw familie, laat ze niet verpesten door afval... Dus, overtuigd? Doe met ons mee dit weekend en laten we onze stranden schoonmaken!

Nieuws
en meer

Lifestyle, nieuws, favorieten...

En nog veel meer over uw camping in Vias Plage en onze regio Occitanie / Middellandse Zee.

Faeretgeest
24/02/2023

Camping Club Farret: een familieverhaal

Sinds 1956 is Le Farret in Vias Plage de vakantiebestemming voor veel vaste gezinnen, waaronder trouwe klanten...

Meer lezen
Faeretgeest
09/02/2023

Ligstoelen: de oorlog is verklaard!

Het is het meest taboe-fenomeen van de feestdagen. Elke zomer worden campingzwembaden aangevallen door krakers van ligstoelen.

Meer lezen
Faeretgeest
05/02/2023

Le Club Farret: Top 15 van de beste campings in Frankrijk

Sinds 1956 verwelkomt Club Farret vakantiegangers van alle nationaliteiten aan de oevers van de Middellandse Zee. Oorspronkelijk is Farret...

Meer lezen
Lees het tijdschrift

Reserveer uw campingaccommodatie in Vias-Plage. Camping Farret ligt direkt aan zee en op enkele kilometers afstand van Cap d’Agde en Sète. Breng uw vakantie met uw familie door in Zuid-Frankrijk, in de Hérault, vlakbij het Canal du Midi. U heeft alle voordelen van een viifsterren camping : direkte toegang tot het strand, verwarmd zwembad, zwembad met glijbanen, activiteiten en animatie…. Gelegen aan de Middelandse zee biedt onze club meerdere activiteiten : paddle, waterfietsen, jet ski, boot, gesleepte boei. U kunt heerlijk profiteren van het strand, zonnebaden of zwemmen. Ontdek ons compleet gamma van cottages van 2 tot 6 personen. Huur onze volledig uitgeruste stacaravans in een super kader voor enkele dagen of voor een langer verblijf. Club Farret is de enige camping in Vias die kampeerplaatsen heeft met zeezicht. U kunt iedere dag van de week aankomen.

© 2023 Club Farret, alle rechten voorbehouden.

Site door TROA