Nieuw seizoen, nieuwe website :)

  1. Ontvangst /
  2. Nieuws /
  3. Langs de Hérault in de regio Occitanie
Activiteiten in hérault
31/07/2019

Langs de Hérault in de regio Occitanie

De rivier de Hérault te voet of met de fiets vanaf de camping

Wanneer u uw vakantie doorbrengt op Camping Farret, zult u merken dat deze omringd is door water: natuurlijk de zee aan de voorkant en het Canal du Midi aan de achterkant, maar er is ook de Libron aan de ene kant en de Hérault aan de andere kant. Hoewel alle ogen gericht zijn op het Canal du Midi, heeft de Hérault ook zijn charme. Hier geven we u een idee voor een wandeling of fietstocht vanaf de camping om de oevers van deze rivier te verkennen, helemaal tot aan het einde van zijn loop, waar hij in de zee uitmondt.

Alles wat u moet weten over de Hérault-rivier

Het departement Hérault in de regio Occitanie onthult zijn schatten langs de rivier die zijn naam heeft gegeven. Deze kustrivier van 160 km doorkruist het departement van noord naar zuid. Hij ontspringt op de Mont Aigoual in de Cevennen en mondt uit in de Middellandse Zee, bij de monding van de Grau d'Agde en La Tamarissière, in de buurt van Camping Farret in Vias Plage.

De monding van de Hérault tussen La Tamarissière en Grau d'Agde

Vanaf de camping kunt u de Hérault via het strand bereiken. Deze wandeling brengt u naar het wilde deel van Vias met zijn vele beekjes en het Etang du Clôt de Vias. Dit is het natuurlijke behouden gebied dat we "les verdisses" noemen en dat zich uitstrekt tussen Vias en Agde over bijna 600 hectare. Langs de kust zult u de beboste duinen van La Tamarissière volgen voordat u de pier van de vuurtoren in dit kleine gedeelte van de stad Agde bereikt, vanwaar u uitzicht heeft op Grau d'Agde. Dit is waar de Hérault-rivier in de zee stroomt. Tegen het einde van de dag zult u getuige zijn van de terugkeer van de vissersboten en het bal van de zeemeeuwen in de zilveren reflecties van de rivier.

Het verschil tussen een zeemeeuw en een meeuw?

Vaak spreken we over meeuwen, maar meestal gaat het eigenlijk om zeemeeuwen. Beide soorten zijn verwant, maar ze zijn te onderscheiden als je beter kijkt. De grotere van de twee, met zijn witte kop, is eigenlijk de zeemeeuw. Een andere aanwijzing is de snavel: zeemeeuwen hebben een grote, licht gebogen gele snavel met een kleine rode vlek eronder, terwijl meeuwen een kleinere rode snavel hebben. In de lucht is het moeilijker om ze uit elkaar te houden, maar als je goed luistert, kun je het onderscheid maken. Het geluid van meeuwen is scherp en lijkt op gelach, vandaar hun naam "lachmeeuw". Als je diepe en schrille geluiden hoort, dan zijn het waarschijnlijk zeemeeuwen.

Uiteindelijk hebben we allemaal wel eens te maken gehad met een zeemeeuw die dichterbij kwam om een deel van een picknick op te eisen. Meeuwen zijn te verlegen en terughoudend om dat te doen.

Nu zul je onze beroemde zeevogels met iets meer aandacht observeren.

De oevers van de Hérault van Grau d'Agde naar Agde

Aan de linkeroever ligt Grau d'Agde, een oude schilderachtige vissershaven, omringd door talrijke restaurants op palen. In de zomer kunt u met het veerpont de rivier oversteken om dit typische gebied te bezoeken. Hier kunt u lokale vis- en schaaldiergerechten proeven terwijl u geniet van een prachtige zonsondergang over de rivier. Het is in de zomer erg toeristisch, maar in de winter biedt Grau d'Agde een aangename wandeling langs de zee, waar veel lokale bewoners in het weekend naartoe gaan.

Aan de kade kunt u aan boord gaan voor een boottocht over de rivier en terugvaren naar Agde langs het water. Voor de meer sportieve mensen is er een fietspad dat langs de rivier naar de stad Agde leidt, waar vissersboten voorbijvaren. Ook zult u langs de scheepswerf en de visafslag komen.

De stad Agde staat bekend als de "zwarte parel" van de Middellandse Zee vanwege de monumenten gebouwd van zwarte vulkanische steen van de Mont Saint-Loup (basalt), waaronder de kathedraal Saint-Étienne. Aan de voet van de kathedraal vinden de Languedoc joutes van Agde plaats. Meer dan alleen een sport, zijn watersportjoutes een lokale traditie en folklore. Het is in de eerste plaats een familieverhaal, een passie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Of het nu roeiers, jouteworstelaars of muzikanten zijn, ze zijn trots op hun feestelijke kleding. U kunt uw vakantie op Club Farret niet doorbrengen zonder dit kleurrijke spektakel te zien. In Agde, Vias, Sète... vinden joutetoernooien de hele zomer plaats.

In het zomerse animatieprogramma aan de Hérault, installeert Agde een drijvend podium dat elke dinsdagavond in juli en augustus gratis concerten biedt, aangeboden door de stad. Veel artiesten hebben al op dit podium opgetreden, en in 2019 zullen onder andere Michel Jonasz, Les Négresses Vertes, Bénabar, Joyce Jonathan optreden.

De canyon van de Gorges de l'Hérault in het achterland

Als u Hérault op een andere manier wilt ontdekken, kunt u naar het noorden van het departement gaan, op ongeveer een uur rijden van Vias. Langs de loop van de rivier zult u verschillende landschappen en toeristische bezienswaardigheden ontdekken, waaronder de Gorges de l'Hérault, waar de rivier door de rotsen heeft gesneden. Maak een stop bij de Pont du Diable en verken de smalle en bochtige kloof met een kano, en bezoek Saint-Guilhem-le-Désert, een van de meest charmante dorpen van Frankrijk.

Club Farret is een goed vertrekpunt voor uitstapjes om Hérault te verkennen in de regio Occitanie!

Nieuws
en meer

Lifestyle, nieuws, favorieten...

En nog veel meer over uw camping in Vias Plage en onze regio Occitanie / Middellandse Zee.

Activiteiten in hérault
17/08/2023

Bezoek de vismarkt van Grau d'Agde en ontdek het beroep van visser

Wie zijn deze mannen (want ja, het is bij bijgeloof nog steeds een uitsluitend mannelijk beroep) die midden in de nacht de golven trotseren?

Meer lezen
Activiteiten in hérault
14/02/2023

Onze excursies vertrekken vanaf de camping

Onmisbare wandelingen geselecteerd om uw verblijf in Vias Plage tot een succes te maken. Ga onder begeleiding van onze instructeurs op ...

Meer lezen
Activiteiten in hérault
08/09/2018

Windfestival in Portiragnes: gigantische en kleurrijke vliegers vliegen de lucht in

Op 9 en 10 september moet je in Portiragnes in de Hérault zijn! De stad organiseert de 5e editie van het Windfestival.

Meer lezen
Lees het tijdschrift

Reserveer uw campingaccommodatie in Vias-Plage. Camping Farret ligt direkt aan zee en op enkele kilometers afstand van Cap d’Agde en Sète. Breng uw vakantie met uw familie door in Zuid-Frankrijk, in de Hérault, vlakbij het Canal du Midi. U heeft alle voordelen van een viifsterren camping : direkte toegang tot het strand, verwarmd zwembad, zwembad met glijbanen, activiteiten en animatie…. Gelegen aan de Middelandse zee biedt onze club meerdere activiteiten : paddle, waterfietsen, jet ski, boot, gesleepte boei. U kunt heerlijk profiteren van het strand, zonnebaden of zwemmen. Ontdek ons compleet gamma van cottages van 2 tot 6 personen. Huur onze volledig uitgeruste stacaravans in een super kader voor enkele dagen of voor een langer verblijf. Club Farret is de enige camping in Vias die kampeerplaatsen heeft met zeezicht. U kunt iedere dag van de week aankomen.

© 2023 Club Farret, alle rechten voorbehouden.

Site door TROA