Nieuw seizoen, nieuwe website :)

  1. Ontvangst /
  2. Nieuws /
  3. Padeltennis: de nieuwe intense en vriendelijke leuke sport
Niet te missen bezoeken
18/09/2019

Padeltennis: de nieuwe intense en vriendelijke leuke sport

Padel tennis is de "Fun"-variant van tennis. De nieuwe trendy sport rechtstreeks uit Latijns-Amerika. Afgeleid van het traditionele tennis, is deze sport populair in Spaanstalige landen. Het is zelfs de op één na populairste nationale sport na voetbal in Spanje. Het grootste verschil met tennis is dat de ballen na een stuit op de glazen wanden gespeeld kunnen worden, vergelijkbaar met squash.

Kleine geschiedenis

Padel tennis werd uitgevonden in 1969 door de Mexicaan Enrique Corcuera. In eerste instantie creëerde de zakenman Padel om de inspanningen te beperken: een korter veld en glazen wanden om te voorkomen dat men zich hoefde te verplaatsen om de ballen op te halen.

Padel tennis bij Farret

Tegenwoordig trekt Padel Tennis steeds meer liefhebbers, met meer dan 8 miljoen spelers over de hele wereld.

Omdat vakantie ook gelijk staat aan sport, en tot groot genoegen van sportliefhebbers, hebben we bij Camping Club Farret besloten om ons tennisveld te vervangen door een Padel-veld. In het multisportgebied nabij het voetbalveld en de nieuwe fitnessruimte kunt u nu Padel proberen en misschien een nieuwe passie ontdekken.

Het veld

Het is een mix tussen een tennisbaan en een squashbaan. Het is kleiner dan een tennisbaan (20 meter lang en 10 meter breed). Het is een afgesloten en glazen baan.

Regels

Padel tennis wordt altijd gespeeld in dubbelspel (2 tegen 2). De opslag gebeurt diagonaal en onderhands (op de Chang), twee serviceballen zijn toegestaan.

Net als bij tennis is een stuit toegestaan, maar het grootste verschil is dat een bal kan worden gespeeld nadat deze de glazen wand heeft geraakt (zoals bij squash), de bal kan ook buiten de baan worden opgevangen. Het scoren is hetzelfde als bij tennis: 15, 30, 40, voordeel, set van 6 games, twee winnende sets.

De uitrusting

Padelballen zijn iets zwaarder en groter dan tennisballen, daarom zijn ze trager. De rackets zijn kleiner, zonder snaren en met gaten. Bij de informatiestand bij de receptie lenen wij u de benodigde uitrusting. Vergeet niet het Padel-veld te reserveren.

Onze tips

Als u nieuw bent in Padel, raden wij u aan goed op te warmen en te beginnen met 1 tegen 1. Aarzel niet om te oefenen om de bal na een stuit tegen de muur te slaan om deze specifieke baan te begrijpen.

Zodra u zich op uw gemak voelt, kunt u doorgaan naar het dubbelspel. Padel is een intensieve en leuke sport, toegankelijk op alle niveaus, zelfs voor beginnende sporters (voordat u weer aan lichaamsbeweging begint, maak een afspraak met uw huisarts).

Vergeet niet, de beste manier om vooruitgang te boeken, is plezier hebben!
 

Nieuws
en meer

Lifestyle, nieuws, favorieten...

En nog veel meer over uw camping in Vias Plage en onze regio Occitanie / Middellandse Zee.

Niet te missen bezoeken
18/05/2024

Visitez l'Occitanie : Château Laurens à Agde

Sur les bords de l'Hérault, à 10 minutes de votre camping à Vias Plage, visitez le Château Laurens. Véritable bijou de l'art nouveau.

Meer lezen
Niet te missen bezoeken
11/08/2020

Oefen waterwandelen op camping Farret in Vias Plage

Wat is de kustlijn? Camping Farret heeft het geluk directe toegang te hebben tot het strand van Vias, aan de oevers van de Middellandse Zee.

Meer lezen
Niet te missen bezoeken
30/04/2019

Maak je eigen strohoed met een boodschap...

Dat is het ! De langverwachte vakantie is aangebroken! De zee, de zon, de cocktails bij het zwembad… En ja, je verdient het!

Meer lezen
Lees het tijdschrift

Reserveer uw campingaccommodatie in Vias-Plage. Camping Farret ligt direkt aan zee en op enkele kilometers afstand van Cap d’Agde en Sète. Breng uw vakantie met uw familie door in Zuid-Frankrijk, in de Hérault, vlakbij het Canal du Midi. U heeft alle voordelen van een viifsterren camping : direkte toegang tot het strand, verwarmd zwembad, zwembad met glijbanen, activiteiten en animatie…. Gelegen aan de Middelandse zee biedt onze club meerdere activiteiten : paddle, waterfietsen, jet ski, boot, gesleepte boei. U kunt heerlijk profiteren van het strand, zonnebaden of zwemmen. Ontdek ons compleet gamma van cottages van 2 tot 6 personen. Huur onze volledig uitgeruste stacaravans in een super kader voor enkele dagen of voor een langer verblijf. Club Farret is de enige camping in Vias die kampeerplaatsen heeft met zeezicht. U kunt iedere dag van de week aankomen.

© 2023 Club Farret, alle rechten voorbehouden.

Site door TROA