Nieuw seizoen, nieuwe website :)

  1. Ontvangst /
  2. Nieuws /
  3. Oefen waterwandelen op camping Farret in Vias Plage
Niet te missen bezoeken
11/08/2020

Oefen waterwandelen op camping Farret in Vias Plage

Wat is longe-côte?

Camping Farret heeft het geluk directe toegang te hebben tot het strand van Vias, aan de oevers van de Middellandse Zee. Dus waarom zou u uw gezinsvakantie op de camping niet gebruiken om te ontspannen en nuttig te combineren? Het is algemeen bekend dat dagelijkse wandelingen goed zijn voor de gezondheid. Het wordt aanbevolen om dagelijks 30 minuten te lopen. Sportief wandelen, ook wel snelle wandeling genoemd, is een sport die in een hoger tempo wordt uitgevoerd dan dagelijks wandelen. Het traint het cardiovasculaire systeem en bijna alle spieren in het lichaam. Een van de voordelen van sportief wandelen is dat het overal en altijd kan worden beoefend. Hier aan de kust moet je niet aarzelen, je moet in het water lopen. Naast de voordelen van wandelen voegt u de eigenschappen van zeewater toe.

Hoe kun je zeewandelen beoefenen tijdens een vakantie in Vias Plage?

Longe-côte op uw camping met animaties

Zeewandelen, ook wel longe-côte genoemd, houdt in dat u zich in een waterige omgeving verplaatst met een minimale onderdompeling van boven de taille, tussen de navel en de oksels. Onder de taille zou een intensievere wandeling uw heupen belasten. U moet grote stappen zetten en uw armen als pendels gebruiken om in balans te blijven en uw hele lichaam te laten werken. U kunt het op elk moment van de dag beoefenen. Het is een individuele sport die in groepsverband kan worden beoefend. Bij Club Farret bieden we u een uitgebreid animatieprogramma, dus het was vanzelfsprekend om u deze activiteit aan te bieden, begeleid door een van onze animators. Op elk moment van de dag en buiten de animaties aangeboden door de Club, kunt u profiteren van onze directe toegang tot het strand om deze trendy nieuwe sport uit te proberen.

Zeewandelen: de juiste uitrusting

Je hebt geen speciale uitrusting nodig, alleen een badpak is voldoende. Maar als u het snel koud heeft en afhankelijk van de watertemperatuur, zult u een wetsuit of shorty waarderen. Op het strand van Camping Farret is er geen risico om op een steen te lopen, het is allemaal fijn zand. Maar als u dat wilt, kunt u waterdichte schoenen dragen. En als u de oefening wilt intensiveren en uw armen wilt trainen, kunt u vinnenhandschoenen dragen.

Wat zijn de voordelen van zeewandelen?

Een gratis thalassotherapie: de voordelen van het zeemilieu

De voordelen van thalassotherapie zijn inmiddels algemeen bekend. Door zeewandelen te beoefenen, traint u alle onderste spieren, van de benen tot de billen. Dit zal uw lichaam versterken, uw silhouet modelleren en cellulitis verminderen. Dankzij de waterdruk wordt de bloedsomloop en lymfestroom gestimuleerd. Ideaal voor mensen met zware benen. Hier is het zeewater, rijk aan mineralen, dat op uw lichaam werkt, en de zon die uw welzijn bevordert.

Een pijnloze en zachte watersport

Dit is een van de minst belastende sporten voor het lichaam en de gewrichten, omdat er geen impact op de grond is. Net als zeewandelen in de zee is aquagym even heilzaam voor uw lichaam, maar dan zonder zeewater. Het hele gezin kan 's ochtends deelnemen aan de aquagymlessen in een van de 3 zwembaden van de Yelloh! Village Club Farret. Zacht sporten terwijl je plezier hebt!

Een sport om het hele jaar door te beoefenen

Het water is koud? Geeft niet... Of het nu warm of koud is, trek een goede wetsuit aan en ga longe-côte doen! Het beoefenen van sport in koud water is een uitstekende manier om calorieën te verbranden, omdat uw lichaam meer wordt belast bij lage temperaturen. Bovendien versterkt koud water uw immuunsysteem. Dus geen excuses meer, deze praktijk kan het hele jaar door worden beoefend. In het voorjaar en de zomer, tijdens een vakantie in Vias Plage of op welk strand dan ook in de Hérault, verblijft u in een 5-sterrencamping aan zee.

Waar kunt u in de winter verblijven om longe-côte te beoefenen in Vias Plage?

Wilt u in de winter ontspannen? Als u een camper heeft, kunt u parkeren op onze camperplaats Beach Farret in Vias. Dit is een kans om longe-côte uit te proberen, de nieuwe trendy sport die het hele jaar door op alle stranden van de Middellandse Zee en zelfs de Atlantische Oceaan kan worden beoefend.

A Vias hebben onze stranden opnieuw het Pavillon Bleu-label gekregen voor de kwaliteit van hun zwemwater. Alle voorwaarden zijn dus aanwezig om longe-côte te beoefenen bij Club Farret.

Bent u gemotiveerd? Dan hoeft u alleen nog maar de geneugten en voordelen van deze trendy sport te ontdekken!

Nieuws
en meer

Lifestyle, nieuws, favorieten...

En nog veel meer over uw camping in Vias Plage en onze regio Occitanie / Middellandse Zee.

Niet te missen bezoeken
18/05/2024

Visitez l'Occitanie : Château Laurens à Agde

Sur les bords de l'Hérault, à 10 minutes de votre camping à Vias Plage, visitez le Château Laurens. Véritable bijou de l'art nouveau.

Meer lezen
Niet te missen bezoeken
18/09/2019

Padeltennis: de nieuwe intense en vriendelijke leuke sport

Padeltennis is de ‘Fun’-variant van tennis. De nieuwe trendy sport rechtstreeks uit Latijns-Amerika. Afgeleid van traditioneel tennis...

Meer lezen
Niet te missen bezoeken
30/04/2019

Maak je eigen strohoed met een boodschap...

Dat is het ! De langverwachte vakantie is aangebroken! De zee, de zon, de cocktails bij het zwembad… En ja, je verdient het!

Meer lezen
Lees het tijdschrift

Reserveer uw campingaccommodatie in Vias-Plage. Camping Farret ligt direkt aan zee en op enkele kilometers afstand van Cap d’Agde en Sète. Breng uw vakantie met uw familie door in Zuid-Frankrijk, in de Hérault, vlakbij het Canal du Midi. U heeft alle voordelen van een viifsterren camping : direkte toegang tot het strand, verwarmd zwembad, zwembad met glijbanen, activiteiten en animatie…. Gelegen aan de Middelandse zee biedt onze club meerdere activiteiten : paddle, waterfietsen, jet ski, boot, gesleepte boei. U kunt heerlijk profiteren van het strand, zonnebaden of zwemmen. Ontdek ons compleet gamma van cottages van 2 tot 6 personen. Huur onze volledig uitgeruste stacaravans in een super kader voor enkele dagen of voor een langer verblijf. Club Farret is de enige camping in Vias die kampeerplaatsen heeft met zeezicht. U kunt iedere dag van de week aankomen.

© 2023 Club Farret, alle rechten voorbehouden.

Site door TROA