Nieuw seizoen, nieuwe website :)

  1. Ontvangst /
  2. Nieuws /
  3. De zee op het bord: oesters uit het Thau-bekken
Niet te missen bezoeken
11/01/2019

De zee op het bord: oesters uit het Thau-bekken

Het Thau-meer is een niet te missen locatie in de Hérault! Op 24 km van Club Farret en Vias Plage raden we u aan om een omweg te maken en het te bezoeken tijdens een boottocht en om de beste oesters van Zuid-Frankrijk te proeven.

Dit is het grootste binnenwater in de regio Occitanië. Rondom het meer zijn iconische steden in de Languedoc-regio gevestigd, zoals Sète, Bouzigues, Mèze en Marseillan. Er worden veel watersportactiviteiten beoefend, zoals windsurfen en duiken... Maar het Thau-meer staat internationaal vooral bekend om zijn oesterkwekerijen.

Schelpdierkweek: oesters van het Thau-meer

Om de Middellandse Zee-oester te kweken, moest men slim te werk gaan. Zonder getijden, is de beroemde Bouzigues-oester ontwikkeld dankzij het hangcultiveren. Deze oesters worden gekweekt langs de hele lengte van het meer, het Thau-meer is een uniek decor met zijn honderden tafels en oesterparken die zich over kilometers uitstrekken. Eén ding is zeker, de oesters van het Thau-meer hoeven niet onder te doen voor die van de Atlantische Oceaan. Dankzij de kwaliteit van het water in de lagune hebben de daar geproduceerde oesters een unieke smaak: notenachtige smaken met een frisse zeebries.

Oesterproeverij in Club Farret

Bij Mas du Mourre Blanc in Mèze zijn oesters meer dan alleen een familieaangelegenheid! Neven en ooms kweken er oesters die de broers Nicolas en Geoffrey vervolgens verkopen aan de Cabanes de l'Étang. U heeft Nicolas waarschijnlijk al gezien. Achter de toonbank praat hij gemakkelijk met zijn klanten, die komen voor advies over het bereiden van hun vis of gewoon om een gezellig moment te delen.

Elke ochtend bij zonsopgang gaat hij naar de visafslag in de haven van Sète om een mooie selectie vis rechtstreeks van de trawlers te halen. Gedreven door zijn vak wil hij u verse, kwaliteitsproducten aanbieden, "vis van bij ons, 's ochtends gevangen in de Middellandse Zee!".

Bij de Cabanes de l'Étang, gelegen in de hoofdstraat van de camping, biedt hij ook een ruime keuze aan schaaldieren, mosselen, garnalen en krabben. De plateau's kunnen worden meegenomen of ter plaatse worden genoten... En waarom zou u zich niet laten verleiden door een goed glas Picpoul de Pinet, een witte wijn uit de Languedoc, terwijl hij uw bestelling klaarmaakt. Bij Nico slaat men nooit een aperitief af!

Ook dit jaar kunt u Nicolas en zijn "Cabanes de l'Étang" weer vinden in Club Farret. In de hoofdstraat, vlakbij de ingang van het Pirates-zwembad, verwelkomt hij u elke dag van 10.00 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur tot 21.00 uur. Ter plaatse kunt u oesters uit Bouzigues proeven die in het familiebedrijf zijn geproduceerd, evenals verse vis, schaaldieren en schelpdieren.

Nieuws
en meer

Lifestyle, nieuws, favorieten...

En nog veel meer over uw camping in Vias Plage en onze regio Occitanie / Middellandse Zee.

Niet te missen bezoeken
18/05/2024

Visitez l'Occitanie : Château Laurens à Agde

Sur les bords de l'Hérault, à 10 minutes de votre camping à Vias Plage, visitez le Château Laurens. Véritable bijou de l'art nouveau.

Meer lezen
Niet te missen bezoeken
11/08/2020

Oefen waterwandelen op camping Farret in Vias Plage

Wat is de kustlijn? Camping Farret heeft het geluk directe toegang te hebben tot het strand van Vias, aan de oevers van de Middellandse Zee.

Meer lezen
Niet te missen bezoeken
18/09/2019

Padeltennis: de nieuwe intense en vriendelijke leuke sport

Padeltennis is de ‘Fun’-variant van tennis. De nieuwe trendy sport rechtstreeks uit Latijns-Amerika. Afgeleid van traditioneel tennis...

Meer lezen
Lees het tijdschrift

Reserveer uw campingaccommodatie in Vias-Plage. Camping Farret ligt direkt aan zee en op enkele kilometers afstand van Cap d’Agde en Sète. Breng uw vakantie met uw familie door in Zuid-Frankrijk, in de Hérault, vlakbij het Canal du Midi. U heeft alle voordelen van een viifsterren camping : direkte toegang tot het strand, verwarmd zwembad, zwembad met glijbanen, activiteiten en animatie…. Gelegen aan de Middelandse zee biedt onze club meerdere activiteiten : paddle, waterfietsen, jet ski, boot, gesleepte boei. U kunt heerlijk profiteren van het strand, zonnebaden of zwemmen. Ontdek ons compleet gamma van cottages van 2 tot 6 personen. Huur onze volledig uitgeruste stacaravans in een super kader voor enkele dagen of voor een langer verblijf. Club Farret is de enige camping in Vias die kampeerplaatsen heeft met zeezicht. U kunt iedere dag van de week aankomen.

© 2023 Club Farret, alle rechten voorbehouden.

Site door TROA